Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΧΩΡΙΣ ΕΥΘΥΝΗ , ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ..

.
Στην Θεσσαλονίκη αποδείχτηκε για άλλη μια φορά  το πρόβλημα της χώρας, η διάλυση του Κράτους, η διάλυση της χώρας, η ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης να διαχειριστεί την οποιαδήποτε κρίση. Μια πόλη , η συμπρωτεύουσα, μια πόλη ενός εκατομυρίου κατοίκων έμεινε χωρίς νερό επί μία βδομάδα και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, κανείς δεν έχει το φιλότιμο να παραιτηθεί. Έστω για τα μάτια του κόσμου...
Αντίθετα, παρακολουθήσαμε μια κωμικοτραγική θεατρική παράσταση.Ξεκίνησε με το υποτιθέμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο, όπου ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε τα πάντα με πιο αστεία την ιδέα να ανοίξουν οι Σταθμοί του Μετρό, ενώ αυτό δεν λειτουργεί! Έτσι για να βλέπουν οι Θεσσαλονικείς κανένα αρχαίο εύρημα και να ξεχνιούνται. Το τραγικό είναι ότι το Συνέδριο στο οποίο παραβρισκόταν όλη η Κυβέρνηση πραγματοποιόταν ενώ το πρόβλημα ήταν ήδη σε εξέλιξη και κανένας δεν είπε μια κουβέντα για αυτό. Την σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΘ σε μια τηλεοπτική εμφάνισή του που σε έπειθε ότι η αντιμετώπισή του βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο και απέφευγε να απαντήσει στο απλό ερώτημα, αν έχει ενημερώσει κάποιον Υπουργό. Τόση συγκάλυψη σε μια πόλη που εκτός από ξεχωριστό Υπουργείο , απέκτησε και Γραφείο Πρωθυπουργού παρακαλώ! Βλέπετε, σε ότι δημιουργεί δυνατότητες διορισμών , αυτή η Κυβέρνηση διακρίνεται. Είναι γνωστό, ότι στην ΕΥΔΑΘ οι 221 εργαζόμενοι έγιναν σε ένα χρόνο 376, όμως αυτό δεν εμπόδισε το φιάσκο και την ταλαιπωρία των πολιτών.Την παράσταση όμως έκλεψε στο τέλος η Αντιπρόεδρος της ΕΥΔΑΘ η οποία είπε ότι θα ψάξει τις ευθύνες και σημείωσε με θράσος ότι « Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» ! Προφανώς δεν είναι όλοι ίδιοι. Ποτέ και επί καμίας Κυβέρνησης δεν έμεινε η Θεσσαλονίκη χωρίς νερό επί μία βδομάδα.
Αυτή είναι η Κυβέρνησή μας τρεισήμισι σχεδόν χρόνια. Την είδαμε στο πως διαχειρίστηκε την μόλυνση του Σαρωνικού. Τη είδαμε αμήχανη να βλέπει την Αττική να καίγεται και την Μάνδρα να καταστρέφεται. Δεν είναι απλά ιδεοληπτική. Δεν είναι ότι  είναι προσανατολισμένη μόνο στο τρίπτυχο Διορισμοί- Λάσπη- Γάντζωμα στην εξουσία και από εκεί και πέρα γαία πυρί μειχθήτω! Είναι και αδύναμη, ανεύθυνη, διαχειριστικά ανίκανη.
Ας τελειώνουμε τότε από την πιο ανίκανη Κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα. Κάθε μέρα που περνάει, μας κοστίζει