Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΑΛΛΑΖΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ


Δήλωση δημοτικού συμβούλου , επικεφαλής της Δημοτικης Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Ζαχαρία Ζούπη

Ουδόλως με απασχολούν οι εσωτερικές διεργασίες στην Δημοτική Κίνηση « ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ », ούτε αν ο Χρήστος Βρετάκος καταδεικνύει στοιχειώδη δημοκρατικότητα και « επιτρεπει» διαδικασίες εσωτερικού διαλόγου. Δικά του τα προβλήματα , οπως και όσων του δείχνουν εμπιστοσύνη.
Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την δήλωση που έκανε μετά την ανεξαρτοποίησή του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης που ηγείται Μπάμπη Μανουσιάδη.
ΠΡΩΤΟΝ: Γιατί δεν μπορώ να μην εντοπίσω ότι η ανεξαρτοποίηση του Μπάμπη Μανουσιάδη έρχεται μετά την παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Γιώργου Φωτάκη και μάλιστα συνοδευόμενη από λιτή μεν, αιχμηρή δήλωση που έφτανε στο σημείο να αναφέρει ότι γίνεται για να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του. Άρα για μένα δεν είναι τυχαία αυτά .Πολύ περισσότερο όταν είναι φανερή δια γυμνού οφθαλμού τουλάχιστον η δυσφημία αρκετών δημοτικών συμβούλων για την συμπεριφορά, την τακτική και την πορεία του Χρήστου Βρετάκου. Κατανοώ επομένως τον εκνευρισμό του κ. Βρετάκου.
ΔΕΥΤΕΡΟ: Γιατί στην επιστολή που ανακοίνωσε ότι έστειλε στον Μπάμπη Μανουσιάδη ... με αναφέρει ! Αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα εκπέσει από την θέση του γιατί πιστεύει ότι τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με πολιτικό τρόπο και όχι με καταγγείες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής όπως του Ζούπη. Σώπα !
Είναι φανερό ότι :
1.       Ο κ. Βρετάκος κρύβεται πίσω από τον Πρόεδρό του Δ.Σ , αφού είναι φανερό ότι η μη τήρηση του Νόμου για τις περιπτώσεις κατ΄εξακολούθηση απουσιών δημοτικών συμβούλων , ήταν επιλογή όχι μόνο του Προέδρου,αλλά και πολιτική επιλογή του ίδιου . Είναι πολιτικά και αυτοδιοικητικά συνυπεύθυνος.
2.       Ο κ. Βρετάκος προσπαθεί να ξεχάσει ότι η τήρηση του Νόμου αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα και ζήτημα δημοκρατικής αντίληψης. Η λήψη δε μέτρων κατά όσων λείπουν απανηλειμένως ( στο συμβούλιό μας υπάρχουν σύμβουλοι που δεν έχουν αραστει για 3 χρόνια ! ) συνιστά πρόβλεψη όλων των Νόμων για την Αυτοδιοίκηση μετά την πτώση της χούντας, για να προστατεύει την λειτουργία ενός Δημοτικού Συμβουλίου. Άραγε δεν ξέρει ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε απαρτία οριακά; Τα πολιτκά θέματα λύνονται πολιτικά ,αλλά όταν δεν λύνονται υπάρχουν θεσμοί και ρυθμίσεις που δίνουν λύσεις. Αυτό γίνεται στις Δημοκρατίες. Επειδή δε μιλάει για πολιτικούς τρόπους , τον καλώ να ανατρέξει στα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στo blog μου για να δει δεκάδες παρεμβάσεις μου για να λυθεί το θέμα.
3.       Ο κ. Βρετάκος με αναφέρει ως αυτόν που έκανε την συγκεκριμένη καταγγελία. Ξέρει ότι την καταγγελία την έκανε ο δημοτικος σύμβουλος της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ν. Βρετάκος , προφανώς σε συννενόηση με την Κίνηση και εμένα. Η καταγγελία δε, δεν επικεντρώνεται στα ονόματα των δημοτικών συμβούλων, αλλά στον Πρόεδρο που είναι υπεύθυνος και κατά τον Νόμο για την λειτουργία και την προστασία του Δμοτικού Συμβουλίου. Οι κατέχοντες « αξιώματα» έχουν και υποχρεώσεις και πρεπει να ξέρουν ότι λειτουργούν, ότι οφείλουν να λειτουργούν στο πλαίσιο του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου. Η παράβαση καθήκοντος τιμωρείται.
4.       Ο κ. Βρετάκος προαναγγέλοντας στην επιστολή του ότι θα εκπέσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου , αποδέχεται την ορθότητα και την στήριξη της καταγγελίας στον Νόμο. Κανένα άλλο σχόλοι. Φαίνεται ότι κάποιοι θεωρούν ότι είναι ηρωικό,αγωνιστικό και πολιτική στάση να παραβιάζες τους Νόμους αρκεί να μην σε πάρουν χαμπάρι.

ΤΡΙΤΟ : Γιατί  με εντυπωσίασε το αλλαζονικό ύφος στην επιστολή του , όπου λέει του Μ. Μανουσιάδη , ότι τον τίμησε που τον έβαλε στο ψηφοδέλτιό του ! Σπάνια έχω δει τέτοιο αλλαζονικό ύφος από κάποιον που βρίσκεται τόσα λίγα χρόνια σε κάποιο « αξίωμα ». Ο κ. Βρετάκος ξεχνάει, κάτι που όλοι ξέρουμε. Ότι ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δεν είναι μαγαζί του, ούτε δημιούργημά του. Αποτελεί μια Κίνηση που την συνίδρυσαν σειρά στελεχών, ανάμεσά τους και ο Μπάμπης Μανουσιάδης. Ότι όταν ο ίδιος ήταν στο πουθενά, ο Μ.Χ ήταν ήδη εκλεγμένος και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία δημοτικός σύμβουλος. Ότι μπήκε αυτοδίκαια στο ψηφοδέλτιο και ότι εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος για να αντιμετωπίσει στην συνέχεια τον παραγκωνισμό του από τον Δήμαρχο που στήριξε. Ότι έχει βρεθεί Δήμαρχος λόγω της στήριξης από τον ανερχόμενο δυναμικά τότε ΣΥΡΙΖΑ και αξιοποιώντας την πολυδιάσπαση των άλλων Συνδυασμών, διαφορετικά θα ήταν υποψηφιότητα του 2-%- 3% . Ότι αν υπήρχε απλή αναλογική που υποστηρίζει, αυτός μεν δεν θα ήταν Δήμαρχος, ο Μπάμπης όμως θα ήταν σίγουρα δημοτικός σύμβουλος . Από που λοιπόν αυτή η αλλαζονία, αυτό το πολιτικό καβάλημα καλαμιού; Φανταστείτε να ήταν και Δήμαρχος δύο η τριών θητειών.  




Ήθελα να τα γράψω αυτά ως πολίτης, ως άνθρωπος που είναι βαθύτατα δημοκράτης ,αλλά και ως αυτοδιοικητικος επί χρόνια. Ήθελα να τα γράψω αυτά γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίσουν το πραγματικό προφίλ του Δήμαρχού τους . Ήθελα να τα γράψω αυτα για να κατανοήσουν κάποιοι ότι κακώς προσφέρουν την υποστήριξη η την σιωπηρή ανοχή τους απέναντι σε τέτες αλλαζονικές, αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Αναρωτιέμαι δε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που έβγαλε τον κ. Βρετάκο συμφωνεί με όλα αυτά και άλλα πολλά .