Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ; Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη , Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας , επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»



Με έκπληξη και θλίψη διάβασα την επιστολή που απέστειλε στους Δημοτικούς Συμβούλους ο απερχόμενος Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Πειραιά κ . Πολύδωρας Σταυρόπουλος.

Για την ιστορία οφείλω να αναφέρω  ότι πρόκειται για τον Διευθυντή που τιμωρήθηκε εν ψυχρώ , γιατί τόλμησε να διεκδικήσει με σθένος  την δίκαιη για το Εργαστηριακό Κέντρο και νόμιμη κατανομή των λειτουργικών κονδυλίων στον Δήμο. Πάλεψε και δικαιώθηκε πρώτα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και στην συνέχεια – αφού ο Δήμαρχος δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις της – από την Επιτροπή του Α. 152 . Εσφαγιάσθη ηρωικώς από τον Διευθυντή της Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μουμούρη ο οποίος του έβαλε 2, 2 στην συνέντευξη με άριστα το 8 ( συνολική βαθμολογία στην συνέντευξη 3,8) , επειδή δεν συνεμορφώθη προς τις υποδείξεις της Διεύθυνσης και με την παρέμβασή του δυσαρέστησε την Δημοτική Αρχή και άλλους , στο πλαίσιο μιας περίεργης αριστεροδεξιάς  συμμαχίας  ! Έτσι , από την 39η θέση που κατείχε με τα αντικειμενικά κριτήρια, οδηγήθηκε μετά και την συνέντευξη στην 130η θέση και αποκλείστηκε από διευθυντής.

 Βέβαια, η περίπτωση του κ. Σταυρόπουλου δεν ήταν η μόνη φέτος . Σειρά διευθυντών ευτελίστηκαν  με χαμηλές βαθμολογίες στην συνέντευξη , όσο χρειαζόταν για να προωθηθούν ημέτεροι. Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι δεν την δέχονται εθελοτυφλούν. Όσοι δε πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, παραδίνονται ήδη στην απαξίωσή τους στα μάτια των εκπαιδευτικών και συντόμως θα υπάρξουν απ΄ότι μαθαίνω κι άλλες πρωτοβουλίες. Το θέμα δεν έχει λήξει ..

Ωστόσο, θα ήθελα να σημειώσω, ότι ανάμεσα στα γραφόμενα στην επιστολή, υπάρχει μια σοβαρή καταγγελία που προκαλεί εντύπωση και αναδεικνύει πρόβλημα στην λειτουργία της Β΄βάθμιας Επιτροπής. Στην επιστολή αναφέρεται πολύ συγκεκριμένα και με ημερομηνίες  ότι πραγματοποιήθηκαν αναλήψεις από τον τραπεζικό λογαριασμό του Εργαστηριακού Κέντρου από εκπρόσωπο της Δημοτικής  Επιτροπής χωρίς καμία ενημέρωση του Διευθυντή !

Πρόκειται για κάτι απαράδεκτο, παράτυπο !  

Κανένας δεν μπορεί να τραβάει χρήματα από τους λογαριασμούς των σχολείων χωρίς να ενημερωθεί ο Διευθυντής!

Κανένας δεν μπορεί να ανοίγει τέτοιους δρόμους ,δημιουργώντας ανασφάλεια στους Διευθυντές των σχολείων !

Ποτέ και από κανένα  δεν έγινε κάτι τέτοιο στον Δήμο

Ας μην προσπαθήσουν να συκοφαντήσουν τον απερχόμενο Διευθυντή ότι τάχα δεν πλήρωνε το μερίδιό του. Πρώτον , γιατί θα εκτεθούν όπως τότε που έλεγαν ότι έχει ζητήσει συγγνώμη για τις πρωτοβουλίες που ανέφερα πριν για να το θάψουν λίγο μετά. Δεύτερο, γιατί πως έχει κατανεμηθεί το τι πληρώνει  κάθε μία από τις τρεις μονάδες που συστεγάζονται , χωρίς να έχει γίνει αναλογιστική μελέτη και να έχει ληφθεί απόφαση της Σχολικής Επιτροπής.
Ας σταματήσουν κάποιοι να προβαίνουν σε παρατυπίες ,όπως τότε που εμφανίστηκε απόφαση της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας , χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση ,κάτι που είχα καταγγείλει !

Ο Δήμαρχος , η αρμόδια Αντιδήμαρχος και η Πρόεδρος της Επιτροπής οφείλουν να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις και να σταματήσουν αυτή την απαράδεκτη, παράτυπη πρακτική.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΑΙΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ;
Θεωρώ ότι για όλα αυτά πρέπει να πάρουν αποφάσεις, να παρέμβουν όλες οι κινήσεις της αντιπολίτευσης, τα κόμματα, οι αρμόδιοι φορείς. Όσοι στρουθοκαμιλίζουν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, είναι συνυπεύθυνοι . 

Με την ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω την καταγγελία μου , ότι στην πόλη μας προωθείται σχέδιο μαρασμού της  Τεχνικής Εκπαίδευσης . Αρχικά κόπηκε το Τμήμα Γραφικών Τεχνών . Στην συνέχεια ακολούθησε το κλείσιμο με Υπουργική Απόφαση τον Ιούνιο δύο τμημάτων ( υδραυλικών , ψυκτικών ) στο εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας και ένα τμήμα ψυκτικών στο πρωινό ΕΠΑΛ .

Έχω προβεί σε καταγγελίες και με την συμβολή μου, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έλαβε ομόφωνη απόφαση , η οποία ποτέ δεν δόθηκε στην δημοσιότητα ! Για αυτά που ακολούθησαν ο λαλίστατος αγωνιστής Δήμαρχός μας  και δάσκαλος δεν είπε τίποτα, δεν σχολίασε τίποτα!
Γιατί άραγε ; Γιατί τέτοια σιωπή ; Ποια « ιερή συμμαχία » επιβάλει τέτοια έλλειψη οποιασδήποτε αντίδρασης για ένα τέτοιο , μείζον θέμα για την Εκπαίδευση στην περιοχή μας;
Ας κρίνουμε όλοι και προπαντώς, ας αντιδράσουμε ..