Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

THE GAME IS OVER …




Δεν μπορώ να εκτιμήσω πότε θα πραγματοποιηθούν εκλογές, αν και θεωρώ ότι δύσκολα αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να συμπληρώσει το πολύ άλλο ένα χρόνο. Μπορεί να διαθέτει 153 βουλευτές στην Βουλή  που δείχνουν να είναι κάτι σαν στρατιώτες έτοιμους να ψηφίσουν ότι κατάγγελλαν και να δηλώνουν και ευχαριστημένοι, όμως τα πράγματα δεν είναι απλά για αυτήν. Είναι κοινωνικά και πολιτικά απομονωμένη , τα ποσοστά των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης κατρακυλούν και μπροστά έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά, πάρα πολλά. Καλά καλά δυσκολεύονται να πάρουν την δόση αν και τα δέχτηκαν όλα , ενώ η Ανάπτυξη και η έξοδος στις αγορές αρχίζουν  να μοιάζουν σαν το σκίσιμο των Μνημονίων, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το παράλληλο Πρόγραμμα , την απομείωση του χρέους ,την είσοδο στην ποσοτική χαλάρωση.

Αυτό πάντως που μπορώ να εκτιμήσω, είναι ότι η Κυβέρνηση ανεξάρτητα από την πορεία της στους επόμενους μήνες έχει αφήσει ήδη το αποτύπωμά της. Ξεκίνησε φορτώνοντας την χώρα με 100 δις. ευρώ με τις επικίνδυνες γελοιότητες του πρώτου εξαμήνου του 2015 ( κανείς δεν τόλμησε να διαψεύσει όσα είπε πρόσφατα ο Ρέγκλινγκ ) .Κατέληξε με μια πολιτικά αναξιοπρεπή συμφωνία αφού « έπαιξε « για πάνω από ένα χρόνο,  φορτώνοντας όλους μας με δυσβάσταχτους  φόρους και παραπέρα μειώσεις συντάξεων ,μέτρα ύψους 5 δις. ευρώ. Ακούραστα προχωρούσε με  συνεχή ψέματα , κοροϊδία και διασύροντας με σταλινικό ολοκληρωτισμό ανθρώπους που τώρα αθωώνονται ( Ράντος, Παπασταύρου, Γεωργίου) .Προχωρούσε με σαφή προσανατολισμό να ελέγξει Μ.Μ.Ε  και Δικαιοσύνη πιστεύοντας σε πειθήνια όργανα και όχι στην ανεξαρτησία , στην αυτονομία θεσμών , στον πλουραλισμό.

Τώρα « τρώει τα μούτρα της » μη έχοντας κατορθώσει τίποτα και δείχνοντας ταυτόχρονα μια μοναδική ικανότητα να μην μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα με ότι και αν καταπιαστούν.  Τώρα ήρθε η ώρα των γελωτοποιών που ανακοινώνουν ότι θα κάνουν την Ελλάδα Σοβιετία και των Υπουργών που συζητάνε με βαρυποινίτες ,αλλά και αυτών που έπαιζαν με τον πόνο των συμβασιούχων δυο χρόνια και συνεχίζουν να τους κοροϊδεύουν. Όλα υπό την υψηλή προστασία του Αλέξη Τσίπρα « ο οποίος μπορεί να μην διαθέτει στοιχείωση ,αλλά ξεπερνάει τα θεσμικά εμπόδια». Κανείς δεν δείχνει να ντρέπεται και ίσως αυτή είναι η δύναμη της στενής παρέας που κυβερνά σήμερα χωρίς ιδεολογία, χωρίς πρόγραμμα, αρχές, σχέδιο.

Μόνο που αμήχανοι και μοιραίοι φαίνεται να μην καταλαβαίνουν καλά ότι η Δημοκρατία, οι θεσμοί , οι Ανεξάρτητες Αρχές , οι πραγματικά δημοκρατικές, ευρωπαϊκές δυνάμεις αυτής της χώρας δεν τους παρακολουθούν πια ,αλλά έχουν περάσει σε αντεπίθεση. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης απάντησε στον γραφικό ψευτοαγωνιστή της καρέκλας με ανακοίνωση που έλεγε πολλά. Ο Συνήγορος του πολίτη συνεχίζει να διερευνά πως και με ποιου την εντολή παρέδωσε Τούρκους που ζητούσαν πολιτικό άσυλο, παρά την επίπληξη του κ. Κοτζιά .Τα κόμματα δείχνουν αποφασισμένα να πάνε μέχρι τέλους την υπόθεση της ύποπτης, αντιθεσμικής συμπεριφοράς του Υπουργού Άμυνας, ενώ μαζεύονται κι άλλα φαινόμενα με οσμή διαφθοράς είτε αυτά αφορούν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων , είτε αφορούν στην διαχείριση των κονδυλίων για τους Μετανάστες. Οι πολίτες είναι οργισμένοι.  Η Ν.Δ έχει ξεφύγει 18 μονάδες , ενώ ο χώρος της Κεντροαριστεράς δείχνει να κάνει come back , με τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται όλο και περισσότερο σε τανάλια.

Καιρός ήταν. Αρκετά ζήσαμε αυτά τα έξι χρόνια με τους αριστερούς και δεξιούς λαϊκιστές , όλους αυτούς τους δήθεν αντισυστημικούς να λένε ασύστολα ψέματα, να δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα, να σπέρνουν το μίσος , να προπηλακίζουν φραστικά και όχι μόνο,  να οδηγούν την χώρα από ναυάγιο σε ναυάγιο, να χρεώνουν την χώρα και να φτωχοποιούν την κοινωνία.

Νομίζω ότι σύντομα θα μπορούμε να πούμε την γνωστή φράση  the game is over . Αυτή την φορά σηματοδοτώντας την επιστροφή στην πολιτική και οικονομική κανονικότητα. Οι πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας ετοιμάζονται.