Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ



Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη θα μας κρατάνε παρέα για πολύ καιρό απ΄ότι φαίνεται. Τα όσα λέει και γράφει ,αλλά και όσα ξέφυγαν από Υπουργούς του πρώτου εξαμήνου του 2015 αναδεικνύουν μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Από το 2014 και στο όνομα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης , προετοιμαζόταν επί της ουσίας ένα πραξικόπημα. Η σκηνή που ο Α.Τσίπρας λέει ότι θα διώξει τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές αναδεικνύουν το ύφος και το ήθος , την αντιδημοκρατική αντίληψη του Πρωθυπουργού της χώρας .Μοιάζει με σκηνή φοιτητών που συζητώντας πως θα κάνουν μια κατάληψη σε σχολή, « πουλάνε μαγκιά ο ένας στον άλλο» ( « υπάρχουν και πιο δραστικοί τρόποι » σημείωνε ο έτερος της « δρακογενιάς » και προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για το τι εννοούσε ). Η επιλογή Βαρουφάκη ως Υπουργού Οικονομικών αφού παρουσίασε το σχέδιό του για παράλληλο τρόπο πληρωμών στην στενή παρέα φανερώνει και τον τρόπο πλεύσης που είχαν αποφασίσει να ακολουθήσουν.

Γνώριζαν τι κάνουν; Καταλάβαιναν τι συζητούσαν; Συνειδητοποιούσαν που θα οδηγούσαν την χώρα με όλες αυτές τις παπαρολογίες ; Τι νόημα έχει. Σημασία έχει η ανευθυνότητά τους, ο τυχοδιωκτισμός τους και ασφαλώς τα αποτελέσματα αυτής της πορείας. Ότι και να κάνουν δεν θα ξεχαστεί ποτέ η σωρεία ψεμάτων ( δεν υπάρχει χρέος, θα κάνουμε διεθνή διάσκεψη, θα σκίσουμε τα Μνημόνια κ.ά) , δεν θα ξεχαστούν ποτέ τα αποτελέσματα των επιλογών τους. 100 δις. ευρώ φόρτωμα την χώρα, 3ο Μνημόνιο, 15 δις. ευρώ νέα μέτρα, capitalcontrols δεν θα ξεχαστούν ποτέ, γιατί απλά θα επιβαρύνουν γα χρόνια την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας. Όπως δεν θα ξεχαστούν όλα όσα έχουν κάνει για να ελέγξουν τα Μ.Μ.Ε , την Τράπεζα της Ελλάδας, την Δικαιοσύνη .

Τα ξέρει αυτά ο κ. Τσίπρας και γι αυτό τρέμει , βλέποντας την ασταμάτητη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ από μια απογοητευμένη και οργισμένη κοινωνία που ακόμα πληρώνει ακούγοντας ανήθικα ψέματα καθημερινά. Τρέμει μην μαθευτούν κι άλλα από αυτά που ο Γιάνης φαίνεται να λχει στς κασέτες. Ποιος ξέρει τι έχει ειπωθεί πίσω από τις πλάτες μιας κοινωνίας  που είδε ως σωτήρες ένα τσούρμο ανίδεων τυχοδιωκτών . Δυστυχώς με 5 δις. ευρώ από τον Πούτιν και πετρέλαιο από την Βενεζουέλα φαίνεται ότι ήταν έτοιμοι να τα τινάξουν όλα στον αέρα, με τον στρατό να περιφρουρεί την τάξη ( θυμάστε την δήλωση Καμένου μπροστά στον Τσίπρα έξω από το Υπουργείο Άμυνας; Τρέμει και καλά κάνει, γιατί αυτά δεν ξεχνιούνται και θα πρέπει να διερευνηθούν. Αυτά και άλλα πολλά ( π.χ υπόθεση Καμένου κ.ά)

Γι αυτό επιτίθενται κατά της Δικαιοσύνης .Από την μια γιατί θέλουν να της φορτώσουν την αντιλαική πολιτική τους ως αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων. Λες και η Δικαιοσύνη δεν παίρνει αποφάσεις με βάση τους Νόμους τους η Νόμους που δεν αγγίζουν γιατί φοβούνται Λες και δεν υπάρχουν συνταγματικές προβλέψεις. Από την άλλη όμως, γιατί φοβούνται όσα έρχονται, τς αποκαλύψεις, τις ευθύνες που θα φανούν, τς συνέπειες που θα καταλάβουν όλοι .Και τότε .... Τότε θα είναι αργά για όσους φαντασιώνονται συγκρούσεις από το καναπέ και πως θα ήταν η Ελλάδα αν ήταν Σοβιετία η Βενεζουέλα.

Ατύχησαν όμως ευτελίζοντας κάθε έννοια αριστεράς, φτωχοποιώντας την χώρα παραπέρα , υποθηκεύοντας την πορεία της χώρας για χρόνια.
Όμως , όπως λέει και η παροιμία, όλα εδώ πληρώνονται και ο χρόνος κυλάει πια πολύ γρήγορα , πολύ απειλητικά για αυτούς. Ας δείξουν τουλάχιστον « χαρακτήρα » χάνοντας. Αν μπορούν ...