Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

-       Τι γίνεται με τις Παιδικές Χαρές που η ανακατασκευή τους θυμίζει την κατασκευή του Ρίο- Αντίριο ;
-       Πρόταση για συγκροτηση Συντακτικής εφημερίδας για την εφημερίδα του Δήμου και κάποιες εύλογες ερωτήσεις
-       Πόρισμα Ορκωτών Λογιστών για την εκκαθάριση της ΔΗΚΕΠΑ , μια περίεργη σιωπή ...

Για τρία καυτά θέματα που αφορούν τον Δήμο και την ζωή των πολιτών κατέθεσε ερωτήσεις ο Ζαχαρίας Ζούπης, Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

ΠΡΩΤΟΝ : Επιστολή προς τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών για την πορεία ανακατασκευής 15 Παιδικων Χαρών ,έργο χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Αττικής που προχωράει με ρυθμό χελώνας.Υπενθυμίζεται ότι το έργο και η χρηματοδότηση είχαν εκγριθεί από την Περιφέρεια εδώ και τέσσερα χρόνια, έτσι δίχως άλλο σχόλιο.
Στην επιστολή του προς τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρεται:
« Κύριε Διευθυντά,
θα ήθελα να μου απαντήσετε εγγράφως και μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους, στα παρακάτω ερωτήματα, όσον αφορά το έργο ανάπλασης των 15 Παιδικών Χαρών, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
1.    Πότε πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση και πότε υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο.
2.    Θα ήθελα αντίγραφο της σύμβασης
3.    Ποιες Παιδικές Χαρές ακριβώς συμπεριλαμβάνονται στο έργο
4.    Ποιος ήταν ο χρόνος λήξης του έργου
5.    Γιατί υπάρχει η εικόνα της εγκατάλειψης των υπό Ανάπλαση Παιδικών Χαρών και συνολικά του έργου.
Από ότι κατανοείτε, πρόκειται για ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Δεκαπέντε παιδικές χαρές, δεκαπέντε χώροι παιχνιδιού, ψυχαγωγίας, πρασίνου και συνεύρεσης είναι κλειστές για τρία ολόκληρα χρόνια με ότι αυτό σημαίνει για τα παιδιά της πόλης.
Για αυτό αναμένω τις απαντήσεις σας με μεγάλο ενδιαφέρον.  »



ΔΕΥΤΕΡΟ: Παρέμβαση με επιστολή προς τον Δήμαρχο και την Νομική Υπηρεσία του Δημου για μια « περίεργη » ιστορία ....που ελπίζω πια να μην κρλυβει κάτι, όπως την μη υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να κατατεθεί ο φάκελλος με τα συμπεράσματα που πρόκυψαν από την εκκαθάριση της ΔΗΚΕΠΑ
Στην επιστολή αναφέρεται :
« Επανέρχομαι για τέταρτη φορά(!), ζητώντας να μου δοθούν οι Αριθμοί Πρωτοκόλλου Εφόδου από τον Δήμο και κατάθεσης στον Εισαγγελέα της εκκαθάρισης της ΔΗΚΕΠΑ, σύμφωνα με την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα τρία προηγούμενα έγγραφά μου είναι εκείνα με Α.Π. 22671/27-4-2017, Α.Π. 26483/19-5-2017 και με Α.Π. 30337/6-6-2017.
Έχουν περάσει δηλαδή κοντά τρεις μήνες από την αρχική κατάθεση του αιτήματος μου και η αντιμετώπισή του, η αντιμετώπισή μου είναι, αδιανόητη και έξω από κάθε πλαίσιο. Συνιστά υποβάθμιση Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής Παράταξης. Συνιστά παραβίαση κάθε προβλεπόμενης ρύθμισης.
Θα παρακαλούσα να ενημερωθώ άμεσα για τους Α.Π. που ζητάω, αν βέβαια υπάρχουν. Και στην δεύτερη όμως περίπτωση θα ήθελα να γνωρίζω γιατί δεν υπάρχουν. Με την ευκαιρία, ζητώ τους ίδιους Α.Π. για το Πόρισμα Ελέγχου των Ορκωτών Λογιστών στο Κ.Ε.Κ.. »


ΤΡΙΤΟ : Για την εφημερίδα του Δήμου
« Κύριε Δήμαρχε,
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μέσω email ενημερώθηκα αρχές Μαΐου να στείλω μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο το άρθρο μου για την εφημερίδα του Δήμου, κάτι που έπραξα. Η εφημερίδα δεν εκδόθηκε.
Πέρασε ένας περίπου μήνας και μου εστάλη νέο email που ζητούσαν πάλι άρθρο μου. Στο ερώτημα μου γιατί δεν βγήκε το προηγούμενο τεύχος δεν πήρα ουδεμία απάντηση. Εν πάσει περιπτώσει, κάθισα και ξανάγραψα άρθρο και το έστειλα και πάλι και πάλι, έχει περάσει μήνας και τεύχος δεν βγήκε.
Προφανώς, θα ήθελα κάποια εξήγηση για αυτό, όπως θα ήθελα να ενημερωθώ πότε τελικά θα εκδοθεί τεύχος της εφημερίδας του Δήμου και αν θα μου ξαναζητηθεί να γράψω για τρίτη φορά άρθρο.
Ταυτόχρονα ζητάω να μπει ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο η συγκρότηση Συντακτικής Επιτροπής της Εφημερίδας του Δήμου, με την συμμετοχή και εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης αλλά και πολίτες που μπορούν να προσφέρουν δημιουργικά.  »