Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ



Απορώ πως και δεν σκέφτηκαν οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου να οργανώσουν αυτή την περίοδο μεγάλες γιορτές  σ΄όλη την Ελλάδα. Η αφορμή  βέβαια θα ήταν η τεράστια επιτυχία της στην τελευταία διαπραγμάτευση που κατάφερε να τα δώσει όλα, να ψηφίσει και 4οΜνημόνιο και να μην πάρει τίποτα. Υπάρχει όμως και ένας σοβαρότερος λόγος .Συμπληρώσαμε δύο χρόνια capital controls , δύο χρόνια από εκείνο το ηρωικό δημοψήφισμα που σε πείσμα των προθύμων και των δοσιλόγων είπαν το περίφημο ΟΧΙ απέναντι σε όλους αυτούς που ήθελαν την Ελλάδα προτεκτοράτο. Η κεντρική εκδήλωση θα έπρεπε βέβαια να γίνει στην Πλατεία Συντάγματος όπου θα έπρεπε να καλεστούν και όσοι εκείνη την μέρα χόρευαν τσάμικα ,όπως και οι αγωνίστριες καθαρίστριες που αφού συμβόλισαν τον αγώνα κατά όλων των ανάλγητων Ελλήνων , επαναπροσλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν ως γραμματείς στα Δικαστήρια, παίρνοντας την θέση τους άλλες συμβασιούχες που προσέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε μεγάλες οθόνες θα μπορούσαν να προβάλλονται  βίντεο με δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα , με καταγγελίες κατά της διαπλοκής του συνέταιρου Πάνου Καμένου , ίσως και σκηνές που Ελληνικές Αρχές παραδίδουν με υπερηφάνεια Τούρκους που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στο καθεστώς Ερντογάν. Έχω όλο το στήσιμο μιας τέτοιας εκδήλωσης στο μυαλό μου. Στο μόνο που δεν έχω καταλήξει, είναι ποιους από όλους αυτούς καλλιτέχνες που τραγουδούσαν για τον Αλέξη και τον αγώνα ασφαλώς κι αυτό γιατί δεν ξέρω αν έχει μείνει κανείς πλην του κ Τσακνή που να υποστηρίζει ακόμα ΣΥΡΙΖΑ.

Ας σκεφτούν αυτή την ιδέα στο Μαξίμου. Έτσι κι αλλιώς έχουν αποδείξει ότι είναι θιασώτες του δόγματος « αν είναι να πει κανείς ψέμα ,ας πει μεγάλο ψέμα, γιατί έτσι γίνεται συχνά και πιο πιστευτό ». Αυτό έχουν αποδείξει και συνεχίζουν να αποδεικνύουν . Ότι είναι σε θέση να πουν  και να κάνουν οτιδήποτε δεν τους αμφισβητεί την εξουσία.

Αφού έφτασαν στο σημείο να χειροκροτούν αριστεροί υποτίθεται βουλευτές  τον αμήχανο ακροδεξιό λασπολόγο να απολογείται στην Βουλή για να εξηγήσει τα ανεξήγητα, είναι ικανοί για όλα. Αφού ριζοσπάστες αριστεροί ακτιβιστές και άλλα πολλά σιωπούν γα την υπόθεση της παράδοσης Τούρκων που ζητούν πολιτικό άσυλο, μπορούν να τα δεχτούν όλα. Αφού τα μέτρα που ψήφισαν μέχρι το 2022 ( το 3ο αριστερό Μνημόνιο λήγει τον Αύγουστο του 2018 )  και τα επιτόκια μέχρι το … 2060(!) τα βαφτίζουν άνοιγμα του δρόμου για απαλλαγή από τα Μνημόνια έχουν απεριόριστη δυνατότητα να κοροιδεύουν, να ψεύδονται. Αφού ακόμα ομιλούν για την λιτότητα που τελειώνει η την επιτροπεία που μετράει μέρες  , τότε δεν διαθέτουν ίχνος μεταμέλειας .Αφού την ώρα που απομονώνονται από όλους και καταρρέουν εκτιμούν ότι η Ν.Δ - που τους ρίχνει 18 μονάδες  στις δημοσκοπήσεις – είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο, τότε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αυτή είναι η κατάληξη αυτού του απροσδιόριστου ιδεολογικά και πολιτικά μορφώματος που κυβερνάει διόμισυ χρόνια τώρα μετατρέποντας το ψέμα σε ιδεολογία. Ας τελειώνει αυτός ο κύκλος. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη που διάλεξε Κυβέρνηση αριστερο-ακροδεξιά λαικισμού και το πλήρωσε, συνεχίζει να το πληρώνει. Μόνο που αν είναι να τελειώνει ,ας τελειώσει όπως πρέπει. Αφαιρώντας κάθε γραμμάριο οξυγόνου που μπορεί να επέτρεπε επιστροφή στην παθογένεια .

Ας το έχουν αυτό υπόψη οι ηγεσίες της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς και για το παρόν και το μέλλον.