Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ



Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη , επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

Ε δεν αντέχεται αυτή η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου ! Προσέξτε για να να καταλάβετε . Ήταν – σύμφωνα με δέσμευση του Δημάρχου Χρήστου Βρετάκου – να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 7-12 με θέμα την γνωστή χρεωκοπημένη διαδημοτική στην οποία συμμετέχει ο δήμος μας και την φορτώνει απευθείας αναθέσεις ( ήταν να συζητηθεί το θέμα από τον Οκτώβριο ) .Μάθαμε ότι θα γίνει συνεδρίαση την Παρασκευή 9-12 για το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων. Σημαντικό θέμα , δεν λέω, μόνο που ο Δήμαρχος το θυμήθηκε όταν πια το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε συνεδριάσει δύο φορές με το θέμα και τα είχε αποφασίσει όλα .Ασφαλώς πήγα ,τοποθετήθηκα. Ξανακαλεστήκαμε σε δύο συνεδριάσεις χθες με διάφορα θέματα. Ασαφαλώς πήγα,τοθετήθηκα. 

Σήμερα το πρωί πήρα ένα sms και πληροφορήθηκα ότι θα ξαναχουμε σήμερα Συμβούλιο με δύο θέματα .Προφανώς οι διοικούντες τα είχαν ξεχάσει να τα βάλουν στην Ημερήσια Διάταξη χθες . Δεν βαριέσαι , θα ξανακαλέσουμε Συμβούλιο . Σε λίγο μου ξανάρθε sms που έγραφε ότι στην συνεδρίαση θα υπάρχει και ένα τρίτο θέμα !
Μιλάμε για τον ορισμό της προχειρότητας και της έλλειψης κάθε προγραμματισμού. Αδιαφορώντας για το απλό γεγονός ,ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είμαστε επαγγελματίες της Πολιτικής ,ούτε δήμαρχοι η αντιδήμαρχοι οι οποίοι παίρνουν αποζημίωση για να είναι στο πόδι μιας και αυτή είναι η πρέπει να είναι η βασική δραστηριότητά τους.

Αυτή η τσαπατσουλιά δεν υποφέρεται.  Αυτή η προχειρότητα υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο , τον κάθε δημοτικό συμβούλιο ξεχωριστά. Γι αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  » Δεν θα παραβρεθούμε σήμερα.Σαν δείγμα διαμαρτυρίας . Έτσι , δεν μπορεί να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι δεν μπορει να λειτουργεί ο Δήμος .